Venus Hill

1 juni 2014 – BENTE (EN OOK WIJ DAARDOOR) IN ‘ACHTER DE VOORDEUR’ BIJ DE NCRV

Written on June 1, 2014   By   in news 2014

Bente afl 1Bente is onderwerp in het programma achter de voordeur van de NCRV.
De moeite waard om te kijken. Uiteraard missen we haar erg maar begrijpen haar ook goed en vinden het super wat ze voor haar moeder doet! Ook wij zijn gefilmd en komen af en toe langs in het programma.

http://www.npo.nl/achter-de-voordeur/19-05-2014/KN_1658885

Meer info:
Presentatrice Jetske van den Elsen ontrafelt vooroordelen en brengt buurtgenoten samen in een splinternieuwe serie van Achter de Voordeur.  Â
Ken jij je buren? Wat is hun verhaal? Weet jij wie je buren écht zijn? En klopt het wel wat je van ze denkt? Het NCRV-programma Achter de voordeur maakt mensen nieuwsgierig naar hun buren, ontzenuwt vooroordelen en beantwoordt uiteindelijk vragen.

In de eerste aflevering van Achter de voordeur krijgen de bewoners van de Amsterdamse Bernissestraat de mogelijkheid om hun ‘buurvrouw’ Bente Dijkman beter te leren kennen. De 28-jarige Bente is psychologe, blinkt uit in atletiek en zingt in een band. Als ze haar grote liefde Wouter ontmoet kan ze haar geluk niet op. Maar dan gebeurt er iets onverwachts in het leven van Bente. Haar moeder Irene begint te veranderen; ze kan het niet meer bijbenen op haar werk en begint dingen te vergeten. Ze besluit zich te laten onderzoeken. De diagnose komt bij Irene en Bente als een klap: Alzheimer. In korte tijd gaat Irene‘s toestand hard achteruit. Bente en Wouter staan voor een ingrijpende beslissing. Wordt Irene opgenomen of gaan ze haar zelf verzorgen?

In Achter de Voordeur onderzoekt Jetske van den Elsen in verschillende straten of de mensen elkaar kennen. Aan de hand van een foto van een bewoner uit de straat vraagt zij buurtgenoten wat zij van deze persoon weten. Wat doet hij of zij voor de kost, woont deze buur alleen, is hij gelukkig, of weten ze juist niets over deze persoon? Jetske geeft de buurtgenoten de mogelijkheid deze persoon beter te leren kennen. Zij krijgen de huissleutel en mogen in het huis rondkijken zodat ze zich een beeld kunnen vormen over hun straatgenoot. Of dat beeld ook klopt krijgen ze te zien in het filmpje waarin de bewoner vertelt over zijn of haar bijzondere levensverhaal. Tenslotte worden de bewoner en zijn buurtgenoten door Jetske samengebracht en volgt een echte ontmoeting. Déze buurtgenoten zijn vanaf nu geen vreemden meer voor elkaar.

xx Venus Hill