Venus Hill

Bio

De ska-crossoverband Venus Hill, krijgt vanaf hun eerste optreden veel lovende recensies;
“Venus Hill, de leukste SKA band van Amsterdam” (camel uitlijst), “Een ware megaband is het nieuwe talent van de week. En met hun muziek kun je vrolijk de zomer in” (ongekendtalend.nl – mei 2003),
sterSmall “Venus Hill is een band die door de eigen draai een afwisselende en aanstekelijke set neerzet en met tien personen op het podium zal het zowel daar als in de zaal een feest worden” (n.a.v. hun derde optreden – LiveXS). Ze worden regelmatig gefilmd en uitgezonden op radio en TV. Met als hoogtepunten; VARA ‘FF wat anders’ (2000), en een finale plaats in de BUZZ AWARDS op 3FM (2002). Er komen optredens op veelal uitverkochte nationale en internationale festivals, poppodia en jongerencentra. Dit heeft geleid tot grote hoogtepunten:
2002_lowlandsboek
sterSmallAfsluiter India-tent op LOWLANDS (zie foto ‘10 jaar LOWLANDS’ boek),
Heineken Skank Party (Melkweg) met Stars of Ska; (ex-) leden van de legendarische ska bands the Specials, the Beat en the Selecter, Paasrock met Kane en de Dijk,  Maasboulevardfestival met Def P en de Beatbusters, Peter Pan Speedrock en Laberinto,  Atmosphere Open Air Festival met Brainpower, 16 Down, Green Lizard en Birgit, het multiculturele festival City-A-Live (Melkweg) met Abel en Beef, Internationaal Ska reggae-festival Skankin@Skarneval festival te Vaals (DL,NL,BE) , Atlantis met Ellen ten Damme en Van Dik Hout, en Access 2Amsterdam, waarvan de volgende recensie; I was immediately captivated by the Amsterdam-based band. The bandplay an irreverent, personal interpretation of the tried and true ska sound. With three lead vocalists out front, VenusHill had a bit of the Supremes in their skank. The horn section alternated hot licks and silly dance routines while the rhythm section nailed down a steadybeat. The bloom is off the ska rose here in the States but Venus Hill reminded me just how much fun this sort of music can be. Venus Hill are a fun band. I found it impossible to watch this band and not be energized by the obvious joy these people find in playing music.”(Bob Pomeroy – U.S.A -http://columns.ink19.com/tof/upallnight).

Venus Hill vierde in 2004: hun 100ste optreden als afsluiter op een Skafestival in de Melkweg en stonden o.a. op Oerol, Food and Faces, Landjuweel en het Bevrijdingsfestival op het Museumplein.
Zij hebben 3 tracks opgenomen voor een split-CD ‘4 of a kind’ met de Duitse bands ‘The Skatoons’ ‘The Baboonz’ en de Italiaanse ‘Club99’ .
Deze is in juli 2005 in Duitsland uitkomen op CD via MAD BUTCHER RECORDS.Naast hun demo (1999), het CD debuut ‘Whatever!’ (2002)flyer_Melkweg2002 die ze in een volle melkweg (zie flyer) presenteerden en hun single ‘Venus Hill’ (2003), zijn er talloze internationale verzamel CD’s, waardoor men ook in Frankrijk, Rusland, Tsjecho-Slowakije en Duitsland de muziek van Venus Hill kan beluisteren.
Dit heeft tot gevolg dat Venus Hill zeer enthousiast is ontvangen op hun German tour 2003 en ook in 2005 zijn ze weer teruggevraagd. Daarnaast op de valreep nog het Artquake Festival, Swjaampop festival, Last Minute Summer Event Festival in Den Helder & ter afsluiting nog enkele optredens met de Selecter.

sterSmall In 2005 wordt er duidelijk een verschillende visie merkbaar in de band. Er lijkt een tweedeling te ontstaan. Het (team)gevoel lijkt wat kwijt geraakt in alle hektiek. Na de German Tour 2005 besluiten ze te splitsen. Na het alsmaar doorgaan nu het moment om op zoek te gaan naar muzikanten die weer met de neuzen dezelfde kant op staan. Met liefde lol en passie wekelijks samen eigen muziek maken met een team waarmee het muzikaal goed klikt.  Al vrij snel in 2006 vinden ze de ritme sectie in Joris (drummer), Nico (bassist o.a Boter ska en eieren & Mark Foggo) en Kees (Boter Ska en Eieren & Mr Review) en die naast sax ook keyboard en Hammond oppakt en samen schrijven ze mee. De focus is minder op optreden. Toch is spelen als headliner op Lentepop in Gouda een van de super festivals uit 2006 met Vurige Tongen en Zomaarpop, ook doen ze nu België voor het eerst aan en worden ook daar teruggevraagd op festivals. Skanky’lil boekt ze op het Internationale Skanky’lil ska festival in 013 in Tiburg in 2007 en de reacties zijn enthousiast.  Spelen met Mark Foggo was ook een feest. Eind 2007 hebben zij hun 10 jarig bestaan gevierd met alle bandleden van de afgelopen 10 jaar op het podium om gezamenlijk een superfeest te bouwen. Dat was een top avond!

sterSmall Elke zondag is het vaste prik in de bunker het Vondelpark om met elkaar te spelen. Met veel tijd om te werken aan nieuw materiaal en met de komst van Bente op zang (in 2009) en Roosje (2012) op zang en sax gaan ze nu langzaam de podia weer op. Ze spelen o.a. op: Move ya feet in Aacken (DL), Onwijsfestival, Dijkfest festival en het Over de Top festival. De focus is nog steeds meer op nummers schrijven dan optreden. De steady ritme sectie vanaf 2006 met Stefan Nico en Joris Kees voelt goed, Roosje speelt sax en neemt met Bente en Karolien de vocalen voor haar rekening en ze kunnen weer driestemmig zingen.

In 2013 vinden ze Femke op sax die samen met Kees de blazerssectie voor haar rekening neemt. Koper wordt nog gezocht! Lalaine uit onze begintijd is  weer teruggekeerd en verblijd iedereen met haar stem en muzikaliteit. En met Roosje zijn de vocalen helemaal compleet. En uiteraard spelen zij nog steeds elke zondag met elkaar in het Vondelpark.

sterSmallHet is inmiddels 2019 en met 9 mannen en vrouwen kan Venus Hill zichzelf weer een voltallige band noemen. Het team voelt goed! Veel nieuwe nummers worden er geschreven.  De inspiratie vloeit. De blazerssectie is met aanwinst Auke op trompet weer voltallig! De afgelopen waren was de focus meer op repeteren dan op optreden. Maar daar hebben ze weer ontzettende zin in! Ze kunnen niet wachten het nieuwe materiaal los te laten op het publiek! Dus als je een podium weet. Ze komen graag spelen! Ze zijn er weer klaar voor!sterSmallLine up:
Zang: Karolien en Lalaine & Roosje Hill
Blazers:  Roosje, Femke en Kees Hill (sax), Auke Hill (trompet)
Ritme Sectie: Kees Hill (keyboard & hammond), Stefan Hill (guitar), Joris Hill (drums), Nico Hill (bass)
Lees meer over de bandmembers
Foto bovenaan: 26-8-2000 Lowlands: Johannes Abeling ; Foto links Karen